Tip 1


Indien u geīnteresserd bent in een stukje geschiedenis van Scheveningen vanaf de Franse invasie van 1795 tot heden klik dan op het plaatje rechts.Tip 2

Combineert u een bezoekje aan ons eens met een rondtour door ons prachtige 'dorp' Scheveningen. Via de webcams van Scheveningenlive kunt u alvast een voorproefje krijgen. Scheveningen is echt in elk jaargetijde de moeite waard en via "Scheveningen Startkabel" kunt u nog veel meer interessante wetenswaardigheden vinden.

Tip 3

Wij willen u graag attenderen op het boek "Scheveningen-Den Haag 1940-1945" van onze jeugdvriend en naamgenoot C. Bal. In dit boek (o.a. te koop bij boekhandel Van Stockum) heeft hij heel veel historische foto's van particulieren over de Tweede Wereldoorlog verzameld (zie link met dank aan Kevin Klijn).Tip 4

Mocht u geïnteresseerd zijn in betaalbare schilderijen van o.a. Scheveningen zoals het vroeger was, dan is het werk van onze plaatsgenoot Dick Finkelnberg wellicht een aanrader. Dick heeft menig schilderij gemaakt van zee, strand, duinen en de bedrijvigheid van de vissersbevolking uit vroeger tijden. Hij heeft zich hierbij duidelijk laten inspireren door 19e eeuwse meesters van de Romantische en de Haagse School.
Om een impressie op te doen van zijn werk kunt u kijken op http://www.finkelnberg.info/ (of klik op 't schilderij hieronder).